Væggelus Molt?

November 23

De mest almindelige tigge bug arter mennesker støder på verdensplan er Cimex lectularius. De lever kun af blod. De molt fem gange fra hvornår de klækker fra deres æg, indtil de omdanne ynglende voksne. En klasse af insekticider kaldet insekt vækstregulatorer eller IGRs forhindre mest juvenile væggelus fra molting i voksne.

Tidsramme

Bed bug æggene klækkes ca 6-10 dage efter bliver lagt. Juvenile væggelus, korrekt kaldes nymfer, opsøge straks en blodmel. Deres mødre vælge at lægge deres æg i nærheden af hvor mennesker sover, hvilket øger chancerne for at finde mad nymfer. Nymfer skal forbruge blod for at molt fra deres mindre organer i større organer. Nymfer molt gennemsnitligt én gang pr. uge, indtil de endelig fremstå som voksne fem uger efter udklækningen. Men nymfer kan leve flere måneder i mellem måltider og molts, hvis maden er knappe.

Identifikation

Nymfer er knap synlige for det blotte øje, og medmindre de har bare fodret, har for det meste gennemsigtig organer. Når de klækkes, de er en kæmpestor 1/16 tommer lange og ligner små voksne--flade, seks-legged og formet som noget et græskar frø. Dette gør at finde nymfer meget vanskeligt, indtil de går gennem deres endelige molt; som voksen kan de vokse op til 1/4 tommer lang.

IGRs

Den specifikke insekt vækst regulator af IGR anvendes til væggelus kontrol kaldes hydroprene. Dette kan føjes til pesticider væsker eller aerosoler eller kan sælges separat. Det kan ikke være det eneste middel til at dræbe væggelus. Når nymfer kontakt tørrede rester af hydroprene, er de smittet. Hydroprene tricks Nymfes organer til at tro IGR er en væksthormon. Nymfen kan aldrig underkastes den endelige molt, vokse unormalt eller overleve for at blive en voksen avl. De fleste voksne smittet af hydroprene dø snart efter molting, men er i stand til af en parring før de dør.

Temperatur

Nymfer kan blive voksne i kun fire uger i stedet for de sædvanlige fem hvis temperaturen er konstant mellem 70 og 80 grader F, ifølge University of Kentucky entomolog Mike F. Potter. Når temperaturerne, der afviger fra det, eller hvis en blodmel ikke er tilgængelig, kan det forsinke molting.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com