Vækst af Plumeria

January 30

Vækst af Plumeria

Slægten Plumeria omfatter 40 til 50 arter af saftige træer og buske hjemmehørende i Mellemamerika, nordlige Sydamerika og Caribien. Fælles navne omfatter frangipani og opstandelse plante, hentyder til hvordan tilsyneladende livløse planter begynder forsynet med blade og blomster i sommer efter vinteren vækstdvale. Selvom indfødte til den nye verden, kristne missionærer introduceret plumerias rundt om i verden, især som planter til kirkegårde, hvilket er grunden til plumeria er almindeligt set i landskaber i hele det sydlige Stillehav og Sydøstasien.

Vækstcyklus

Plumerias er hjemmehørende på tropiske områder med karakteristiske våde og tørre sæsoner. Våde årstider opstå fra foråret til at falde, når sollys intensitet er stærkest, mens tørre sæsoner er hovedsagelig i hvad amerikanerne kender som vinter. I den tørre sæson, vækst stopper og løvet falder. Nye forgrening, fremkomsten af blade og blomstrende opstår i løbet af varme og fugt fra foråret til at falde. Tyk trunk og stilke af en plumeria opbevare vand i en mælkeagtig sap, så tørke er let tolereres. Våde eller kolde jord kan føre til root rot og plante død. Frost dræber let overjordiske væv.

Optimal vækst

Selvom plumeria planter overleve tør jord ved at droppe blade og bliver hvilende, fremmer fugtig jord frodige, hurtig vækst i de varmeste tidspunkter af året. Når nye bladknopper dukke op på gren tips i midten til slutningen af foråret, tilskynder en jævnt fugtig, men veldrænet jord masser af blade til at lave mad gennem fotosyntese. Bladene brændstof udvikling af blomster på gren tips. Når bladene falde naturligt væk i midten af efteråret, er en tør jord igen behov for at sikre, at anlægget ikke rådner. Du kan fremme vækst af plumeria under køligere temperaturer, korte dage og lav sollys intensitet fra efteråret til foråret.

Forgrening

Unge plumeria planter dyrket enten fra frø eller stiklinger--udvikle en enkelt, lang stængel med kun en TOT blade og en blomst klynge. Grene naturligvis udvikle kun efter blomstring, ifølge Kirsten Albrecht lamaer, forfatter til "Tropisk blomstrende planter." Når blomster daler og de potentielle frø pod former, sovende knopper i stængel-spidsen opstår for at oprette to til tre gren spirer. Stedet for at vente for naturlig forgrening, beskære gartnere plumerias, som forårsager gren spirer til stige lige under beskæring nedskæringer.

Kulturelle overvejelser

Plumeria planter har brug at sole sig i mindst seks timer af kontinuerlig sollys hver dag for at vokse og udføre deres bedste. Du kan ikke give dem for meget sollys. Utilstrækkelig sollys reducerer antallet af blade og blomster og stængler har en tendens til at blive blødere og tyndere i diameter. Skyggefulde betingelser skabe køligere jord og luft temperaturen, øger chancen for root rot, når jordbunden er fugtig i de varme måneder. Fuld sol tilskynder ensartet, stærk forgrening på alle sider af plumeria.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com