Værdien af hestegødning som gødning

January 26

Værdien af hestegødning som gødning

Hestegødning er en naturlig organisk gødning, der frigiver næringsstoffer over en forholdsvis lang periode, men det kan ikke fritage nok af de vigtigste næringsstoffer i tid til at give planten hvad det har brug for optimal vækst. Hestegødning er et komplet gødning, men det varierer i næringsindholdet baseret på hvad dyret har spist og sengetøj materiale anvendes.

Typer

Næringsstof materialer, såsom gødning, husdyrgødning og kompost, er stoffer, der tilsættes til jorden for at forbedre sin frugtbarhed. Menneskeskabte organiske materialer, der anvendes til befrugtning kaldes syntetiske organics. Et eksempel er urea, et vandopløseligt kvælstof kilde fremstillet ved blanding af ammoniak og carbondioxid under kontrollerede forhold. Udtrykket naturlige organiske anvendes til gødning stammer udelukkende fra resterne, eller et biprodukt af, en gang-levende organisme. Eksempler kan nævnes blodmel, benmel og hestegødning.

Funktioner

Generelt frigiver hestegødning sine næringsstoffer langsomt over tid, hvilket er en god feature. Den potentielle ulempe er, at det kan frigive de vigtigste næringsstoffer for langsomt for at give planten hvad det skal, når det har brug for det. Fordi hestegødning og alle former for organisk gødning afhænger jordorganismer at frigive næringsstoffer, er de fleste effektiv kun når jordbunden er fugtig og varm nok for disse organismer at være aktive.

Effekter

Hestegødning er et komplet gødning, levere kvælstof, kalium og fosfor. Det varierer i indhold afhængig af hvad hesten har spist og dens sengetøj materiale. Omtrentlige sammensætning er 13 pounds af kvælstof, 10 pounds af kalium og.65 procent fosfor pr. ton af hestegødning, baseret på forskning fra University of California kooperative udvidelse, Tulare County. Der kan være et problem med ukrudtsfrø stede i gyllen, afhængigt af hvor det blev fremstillet.

Overvejelser

Den højeste koncentration af næringsstoffer er fundet når gyllen er frisk, men de fleste gartnere foretrækker bruge komposteret hestegødning for at sikre færre salte er til stede, dermed mindske plante brænde. Doseringen som gødning varierer fra en moderat 70 pounds per 1000 kvadratfod op til ét ton pr. 1.000 kvadratfod. Af disse grunde bruges hestegødning bedst, ifølge Montana Master gartner håndbog, som en jordforbedring i stedet for et næringsstof leverandør.

Fordele

Hestegødning har relativt lave koncentrationer af faktiske næringsstoffer, men det udfører andre vigtige funktioner at syntetiske formuleringer ikke, noter Montana Master gartner håndbog. Nogle af disse funktioner øger jordbundens organiske materiale; forbedre jordens fysiske struktur; og øge bakterie- og svampeinfektioner aktivitet, især for mykorrhiza svamp der alene gør andre næringsstoffer mere tilgængelige for planter. Gødning af alle typer er normalt billigere at købe end syntetiske gødningsstoffer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com