Vand mætning grænser af jord

August 6

Vand mætning grænser af jord

Jord har en grænse for, hvor meget vand, det kan holde. Når det går ud over denne grænse, er jorden mættet, forårsager vandet til at sidde på toppen af jorden eller køre andre steder fordi jorden selv har ingen yderligere plads for fugt. Forskellige typer af jord har forskellige mætning grænser.

Test

Pick up en stor håndfuld jord og lukke din næve stramt omkring det. Hvis vandet kommer gennem fingrene, er jorden mættet. Alle de tilgængelige luftrum i jorden er taget af vandet.

Fugt-bedrift kapacitet

Fugt-bedrift kapacitet af et felt er, hvor meget vand jorden er i stand til at holde, før det bliver mættet. Vand ud over dette punkt kaldes gravitationel vand, fordi det simpelthen rejser gennem jorden til grundvandet. Planter får nogle af gravitationel vandet, som den bevæger sig forbi deres rødder, men generelt fugt-bedrift kapacitet af jord er nøglen til at forstå, hvor meget vand er til rådighed for planteliv. Fugt-bedrift kapacitet er udtrykt i inches af vand til rådighed pr. fod jord.

Mætning point

Mængden vand, at jord kan absorbere er baseret på hvor meget luft rum er tilgængelige i den pågældende jordtype. Fordi jordtyper varierer afhængig af dybde, nødt du til at tænke på de forskellige lag i hele roden dybde til at forstå, hvor meget vand er faktisk tilgængelig. Sand når dens samlede mætningspunkt på 5,2 inches per fod af vand, mens lerjord kan absorbere 5,8 inches per fod før mætning sker.

Resultaterne af mætning

Resultatet af igangværende jord mætning er ikke positiv for planter, der vokser i jorden. Planternes rødder har brug for såvel luft som vand for at trives. Når alle tilgængelige luftrummet er taget af vandet, rødderne kan faktisk blive kvalt. Blive fanget også, skadelige gasser, der normalt passerer gennem jorden omkring rødderne, plante skader. Salt kan også akkumulere på overfladen og øge saltholdighed af jord, som er dødbringende til visse planter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com