Vandindholdet i forskellige jordtyper

October 1

Fugt jord holder afhænger af jordpartikler i forskellige jordtyper. Jordpartikler varierer i størrelse. De små partikler af lerjord pack tæt sammen, hvilket resulterer i små mellemrum mellem partiklerne. På anden enden af spektret er de større partikler af sand eller rock og grus jord, der ikke kompakt. Rum mellem disse jordpartikler er større end rum i lerjord. Vand eller ilt indtager de rum, der også er kendt som porer.

Ler

Med deres små partikelstørrelse, lerjord blive komprimeret, og det begrænser bevægelse af vand gennem dem. Fordi vandet ikke dræne godt i lerjord, holder de mere fugt end nogen anden type jord. Ler absorberer vand langsomt så godt. Infiltration er hastigheden, som vandet bevæger sig i jorden. Lerjord har den langsomste vand infiltration sats, 0,04 til 0,2 inches per time, efter en North Carolina State University andelsselskab udvidelse hjemmeside artikel.

Silt

Silt har en glat tekstur, der svarer til mel. Det har også evnen til at holde fugt næsten samt ler.

Lerjord

Lerjord jord er en blanding af forholdsvis lige dele af ler, silt og sand. Lerede jord betragtes ideel til gartnere, fordi de dræn godt og holder masser af fugt. De holder mindre fugt, men end silt- og lerjorder.

Sandy

Sandet jord har store partikler, og mellemrummene mellem disse partikler er stor, hvilket betyder vand afløb meget hurtigt. Sandet jord har en hurtig vand infiltration sats på mere end 0,8 tommer pr. time, men de har ikke kapacitet til at holde vand. Så har de som regel mindre vandindhold i dem end ler, silt eller lerjord jord.

Rock og grus

Jord med store mængder af sten eller grus løbe meget hurtigt. Fordi de ikke har kapacitet til at holde vand på alle, har disse jordtyper den laveste vandindhold på alle jordtyper. Colorado State University udvidelse hjemmeside refererer til jord domineret af grus og sten som "droughty jorden."


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com