Vegetabilsk gødning Guide

February 17

Vegetabilsk gødning Guide

Dyrke grøntsager i senge eller beholdere kan være en tilfredsstillende og fornøjelig hobby, men det er vigtigt, at gartnerne tager de rigtige skridt til at passe deres haver i orden for dem at trives. Gødskning er en vigtig måde at holde planter sunde, stærke og produktive.

Funktion

Gødning supplere vegetabilske planter med kvælstof, fosfor og kalium, væsentlige elementer, som de har brug for sund vækst. Nitrogen hjælper planterne producere stærke blade. Fosfor forbedrer root styrke og frugt produktion. Kalium hjælper planter og grøntsager overleve kulden og modstå sygdom. Afhængigt af behovene i deres anlæg, kan gartnere vælge at bruge et komplet gødning, der indeholder alle tre af de essentielle næringsstoffer eller en ufuldstændig gødning, der indeholder kun en eller to af de essentielle næringsstoffer.

Økologisk Versus syntetiske gødningsstoffer

Organisk gødning er lavet af rester af organismer eller affald materiale. De er ofte lavet af blodmel, benmel, Hoven og horn måltid eller gødning. Organisk gødning frigiver næringsstoffer i jorden over længere perioder og forbedre jord ved at øge dens organiske indhold. Problemet med organisk gødning er, at de ikke kan frigive vigtige næringsstoffer hurtigt nok til at give planter de rette næringsstoffer de har brug for.

Syntetisk gødning handle normalt hurtigere end økologiske. De er let tilgængelige og normalt billigere end økologiske sorter. Syntetisk gødning forbedrer ikke jorden, og hvis de ikke anvendes korrekt, de kan skade regnorme, som er vigtige for din have sundhed. Hvis du bruger en syntetisk gødning, Følg anvisningerne på produktet omhyggeligt.

Tør Versus flydende formuleringer

Tør eller granuleret gødning er de mest almindelige kunstgødning bruges af vegetabilske gartnere. Deres etiketter angiver andelen af kvælstof, fosfor og kalium i gødningen. En tør gødning med 10-10-10 på etiketten ville have lige dele af hver vigtigt næringsstof. Nogle tør gødning er langsom frigivelse og vil frigive deres næringsstoffer igennem hele sæsonen. Disse bør generelt undgås på grøntsager, som de vil forårsage blade og vinstokke vokser sent i sæsonen og vil forsinke udviklingen af frugter og grøntsager.

Flydende gødning er beregnet til at blive udvandet. De giver øjeblikkelig næringsstoffer for at hjælpe planterne vokse rødderne hurtigt og etablere sig. Når de påføres løv, næringsstoffer er hurtigt absorberes gennem bladene og er gjort tilgængelig for planten hurtigere end tør gødning. Økologiske muligheder for flydende gødning er fisk emulsion og flydende tang.

Ansøgning

Gødning kan udsendes og arbejdede i alle af jorden med en spade eller andet værktøj. De kan sprayes på en igangsætter løsning til at hjælpe unge planter. Undertiden gødning er raked i jorden og vandede efter planter har begyndte at vokse. Blandtegning fodring eller gødning sprøjtes direkte på en plantens blade, der bruges når vegetabilske planter har brug for et hurtigt løft. Blandtegning fodring bør ikke være en erstatning for jord ernæring, da det er kun et hurtigt fix.

Timing

Afhængig af jordtype og typer af afgrøder, der dyrkes, vil hyppigheden af gødning variere. Lerjord generelt har brug for mindre kvælstof end sandjord. Rodfrugter som kartofler og behøver squash mindre kvælstof end bladgrøntsager som spinat eller salat, mens majs behov kvælstof en gang om måneden. Det er vigtigt at gartnere overveje behovene hos enkelte afgrøder, når de beslutter når at befrugte. Overfertilizing kan forårsage problemer som sent eller nedsat vegetabilske udvikling og overskydende vining.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com