Vegetabilske havearbejde af månefase

September 3

Vegetabilske havearbejde af månefase

Månen havearbejde indebærer plantning, beskæring, høst og dyrke månefaser og om månen tiltagende eller aftagende. Da vegetabilske enårige kræver hyppigere plantning og pleje, kommer betydningen af månen timing op mere ofte end for flerårige gartnere.

Historie

Den romerske historiker Plinius fremsat flere forslag til Vegetabilske havearbejde af månen, herunder stort set tyder på, at alle beskæring og opskæring foretages, når månen aftagende. Havearbejde af månen er noget gjort i mange kulturer historisk, og er stadig praktiseres i vellykket haver i dag.

Videnskabelig undersøgelse

Nogle undersøgelser har været udført for at teste rigtigheden af Månens havearbejde. Denne due i vid udstrækning, at sådanne forsøg skal udføres i flere år, siden vejr, tid af året og andre eksterne faktorer straks påvirke planternes vækst. De få undersøgelser, der er blevet har tvivlsomme metoder, begrænset tidsramme, inkonklusive resultater eller modstridende resultater.

Moderne brug

John Harris, berømte haven føreren af en af de meget beundrede Tresillian haver i Cornwall, ikke kun stadig bruger moon havearbejde for blomster og grøntsager, men har for nylig offentliggjort "R. J. Harris Moon havearbejde." Der er også mange bøger, magasiner og websteder produceret i de sidste 20 år i mange lande giver råd til vegetabilske gartnere på hvordan du haven af månen.


© 2018 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com