Vegetabilske havearbejde

November 23

Vegetabilske havearbejde

En af de største belønninger af hjemmedyrket grøntsager er have-frisk smag, der bare ikke kan matches af supermarked produkter. Vegetabilske havearbejde er en givende tidsfordriv nydes af nybegyndere og havearbejde eksperter i hele USA. Selvom plantning tidspunkter og betingelser varierer afhængigt af region, visse havearbejde grundlæggende er de samme, uanset hvor du bor.

Planlægger haven

En vellykket køkkenhaven begynder med god planlægning. Før plantning, design din have på papir, grupperer grøntsager efter sæson og giver plads til høje planter eller sprede vinstokke. Overveje, hvilken type af grøntsager din familie nyder og beslutte, hvor mange typer du ønsker at vokse. Faktorer at overveje, hvornår planlægger haven omfatter den diskplads og mængden af tid og arbejde, du er villig til at bruge. Vil arbejdet falder én person eller vil det blive delt af hele familien? Har du en hektisk tidsplan, der holder dig hjemme ofte? Hvis din tid er begrænset, giver en lille, velplejet have ofte bedre resultater end en overambitiøs, usoigneret.

Udvælgelse og forberedelse

De fleste urter og grøntsager kræver omkring seks til otte timer i solen dagligt til at trives. Vælg et websted, der er tæt nok til Parlamentet om at være praktisk men langt væk fra træer, buske eller andre objekter, der kan kaste stor skygge. En tilgængelig vandkilde i nærheden er vigtigt. De fleste grøntsager foretrækker fugtig, veldrænet økologisk jord. Hvis jorden er tør, sandet eller tunge i ler, arbejde i organisk materiale som kompost og sphagnum før plantning. Et højbed er ofte en god løsning for jord, der er komprimeret eller stenet. Container havearbejde er et godt alternativ til små værfter. Derudover kan beholdere flyttes til at drage fordel af solen.

Valg af anlæg

Afhængig af dit klima og typen af grøntsager du vælger, skal du beslutte, om at plante frø direkte i haven eller bruge transplantationer. Stiklinger kan startede indendørs om vinteren eller købt fra et havecenter i foråret. I koldere områder, hvor plantning gange senere, starte omplantning planter hjælper med at hoppe sæsonen. Når du køber planter, kigge efter sunde, tyk-stammede eksemplarer og undgå dem med tynde stængler eller gule, uudviklede blade. Køb frø fra en velrenommeret frøfirma og altid bruge frø pakket for indeværende år.

Hvornår man skal plante

Hvis du vokser en række forskellige grøntsager, plantes din have sandsynligvis ikke på samme tid. Grøntsager såsom broccoli, blomkål og asparges er cool-vejr planter, der vokser bedst i det tidlige forår eller falde. Varmt vejr grøntsager som tomater og peberfrugter bør plantes, når jordtemperaturer varm til mindst 50 grader Fahrenheit. Afhængigt af længden af din vækstsæson, kan du muligvis udvide dit udbytte ved plantning af efterfølgende kulturer. Check de frostfri datoer for dit område for at finde ud af, hvornår man skal plante din have.


© 2018 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com