Vegetabilske Havegrebe & gødning

March 24

Vegetabilske Havegrebe & gødning

Højt udbytte vegetabilske afgrøder vokse i høj kvalitet jord--ones at forsyne planter med næringsstoffer, fugt og luft. Gennem ordentlig befrugtning hjælpe gartnere jorden i at give højt udbytte høst. Vegetabilske gartnere undgå at anvende generisk herbicid/gødning blandinger til deres haver, da disse blandinger kan beskadige vegetabilske levedygtighed. I stedet Tag en jord test til at bestemme mængden og typen af gødning til at indarbejde i din køkkenhave jord.

Mikro - og makro-næringsstoffer

Makro-næringsstoffer som kvælstof, fosfor og kalium støtte i rodudvikling, blade og i sidste ende, blomst og frugt udvikling. Sporstoffer, også kaldet mikro-næringsstoffer, at bistå planter af afværger sygdom og skadedyr. Sporstoffer som bor, kobber, zink og molybdæn opdages under jord test analyse. Jord forskerne, fra lokale Universitet udvidelser eller private organer, levere hjemme avlerne med værdifuld jord analyse og gødning anbefalinger. Forskere gør tilpassede gødning anbefalinger ved at undersøge mængden af næringsstoffer til rådighed i din jord og sammenligne det med mængden af næringsstoffer afgrøder kræver. De kan også foreslå de bedste afgrøder til at vokse i din jordbundsforhold.

Gødning

Gartnere vælge mellem forskellige former for gødning--syntetiske, økologisk, fuldstændige og ufuldstændige. Syntetisk gødning er billig og hurtig handler, men på grund af et højt saltindhold kan dræbe regnorme. Organisk gødning til at forbedre jorden tilth og er nyttige i køkkenhaver, fordi de genbestille jordens struktur, så de nedbrydes. Organiske gødningsstoffer, dog frigive næringsstoffer som de nedbrydes resulterer i langsommere befrugtning. Komplet gødning giver havejord med de tre makro-næringsstoffer: nitrogen, fosfor og kalium, mens ufuldstændige gødning giver kun en eller to af makro-næringsstofferne. Sådan konfiguration er nødvendig for jord med høje procenter af et eller flere næringsstoffer.

Befrugtende grøntsager

Gødning blandinger er identificeret ved deres formler--tre nummer forholdet med angivelse af procenter af makro næringsstoffer til rådighed i blandingen. 12-12-12 gødning indeholder 12 procent kvælstof pr. pund, 12 procent fosfor pr. pund og 12 procent kalium pr pund. Gødning, der er 12-12-12 er højt kvælstofindhold gør dem velegnet til grønne grøntsager befrugtning. Medmindre jord test resultater anbefaler forskelligt anvende gartnere som regel 2 eller 3 lbs. gødning pr. 100-fods række. En anden høj kvælstof gødning mix velegnet til bladgrøntsager er 15-15-15. Rodfrugter og grøntsager, der dyrkes for frugten eller frø kræver højere procentsatser af kalium, for rodudvikling af og fosfor, for blomst udvikling. Gødning, der er 6-24-24, 6-12-18 og 8-16-16 bruges til disse typer af grøntsager.

Ansøgning metoder

Gartnere indarbejde gødning i havejord som en del af forberedelsesprocessen bed, men gødning også kan tilføjes efter behov i hele vækstsæsonen. Vegetabilske gartnere befrugte ved hjælp af metoden banding. Når gartnere etablere rækker inkorporere de gødning i jorden mellem rækkerne. Dette forhindrer gødningen kommer i kontakt med unge rødder og ungerminated frø. Tidlig gødning eksponering skader planter. Senere i vækstsæsonen anvendt barkflis og gødning undertiden mellem rækker som en side dressing til støtte i væskeophobning og give yderligere befrugtning.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com