Vejbred sorter

November 1

Vejbred sorter

Pisang, eller planter, der tilhører familien Plantago vokse i hele Nordamerika og Europa. Mange betragter Vejbred planter skadedyr, som de dukker op i græsplæner selv efter gentagen slåning. I fortiden havde Vejbred mange medicinske anvendelser. Indfødte amerikanere anvendes Vejbred planter som astringerende, at helbrede betændelse i huden fra bid, brænder og nedskæringer, som en behandling for klapperslange bider, som et diuretikum og til behandling af indre hemorrhaging.

Fælles Vejbred

Fælles Vejbred, også kendt som Bredbladet Vejbred, dooryard Vejbred eller Vejbred, er hjemmehørende i Europa. Denne stedsegrønne flerårige vokser overalt i Europa og Nordamerika. Indfødte amerikanere anvendes til at henvise til den fælles Vejbred som "'den hvide mands mund' fordi det syntes at foråret op overalt hvor de hvide mænd gik," ifølge Bellarmine Universitet. Planten spredes over hele USA med europæiske kolonister. Den fælles Vejbred kan vokse op til en fod høj, men bladene har tendens til at sprede og bo lav, oprettelse af bunddække. Bladene er lange og vokse i en spiral form. Den fælles Vejbred kan vokse i fuld sol, delvis sol eller skygge. I sommeren producere planterne en lille, grøn og lilla blomst og en tør, ovale frugt. En enkelt fælles Vejbred plante kan producere så mange som 14.000 frø pr. år.

Buckhorn Vejbred

Buckhorn Vejbred, også kendt som engelsk Vejbred eller Plantago lanceolata, kan vokse som en staude, årlige eller hvert andet år. Buckhorn Vejbred kan vokse til 2-½ fod høj, med op til 10-tommer smalle blade. Buckhorn Vejbred er den mest tørke-resistent af alle arter, Vejbred. Som den fælles Vejbred vokser buckhorn Vejbred blade i en lav spiral rundt om stilken. Når buckhorn Vejbred vokser i nærheden af æbletræer, kan det tiltrække skadedyr såsom rosenrødt apple bladlus. Buckhorn pisang producere hvide blomster fra April til August. Selvom af mange anset for en ukrudtsplante, buckhorn Vejbred tiltrækker en bred vifte af gavnlige wildlife arter, som sangfugle, der spiser planter frø, og sommerfugle arter såsom painted ladies og buckeyes.

Blackseed Vejbred

Blackseed Vejbred kaldes også Rugels Vejbred, silke plante, bleg Vejbred, lilla-stammede Vejbred eller Plantago rugelii. Blackseed Vejbred er naturligt hjemmehørende i det østlige USA og kan findes op til det sydlige Canada og west Texas og North Dakota. Denne flerårige vokser almindeligt plænegræs hvor det "overlever gentagen slåning af voksende som jordbehandlingsteknik rosetter," ifølge Ohio State University. Blackseed Vejbred har op til 12 tommer lange, smalle, lys grønne blade, mørkere til lilla i bunden. Planterne kan vokse op til 12 inches høj og producere grøn til hvide blomster fra juni til September. Blackseed Vejbred frø spirer fra slutningen af foråret gennem midsommer og i Efterår tidlige, at gøre denne plante en hård weed at fjerne. Unge Vejbred blade er spist som en grøntsag i nogle japanske og kinesiske retter.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com