Verticillium visnesyge af solsikker

October 18

Verticillium visnesyge af solsikker

Der er få solsikke problemer, der plager små og store producenter som verticillium visnesyge. Verticillium visnesyge forårsaget af en stædig svamp, der forårsager uoprettelig skade på kardiovaskulære væv af solsikker. Når disse kardiovaskulære væv bliver tilsluttet, er sunflower ikke længere kunne flytte næringsstoffer og vand effektivt. Verticillium visnesyge fører ofte til at plante død.

Symptomer

Symptomerne på verticillium visner i solsikker er det samme som mange andre slags visnesyge forårsaget af lignende agenter. Angrebne planter visner gradvis fra bunden op, med de laveste blade viser mottling før dem direkte over dem. I sidste ende disse blade visner og dør, hvilket fører til et fald i produktionen eller død af den hele skabagtig anlæg. Ofte symptomer vises ikke indtil plante blomster, selv i områder, hvor svampen er stærkt koncentreret, stiklinger på stadiet seks-blad kan blive symptomatisk.

Causual Agent

Verticillium visnesyge i solsikker er forårsaget af en invasiv svamp kaldet Verticillium dahliae. Svampen er utrolig lang levetid, med potentiale til at overleve i jorden i et årti eller mere uden kontakt med en vært plante (hvoraf der er hundreder). Når hvilende svampen kommer i kontakt med en potentiel vært, invaderer det gennem rodsystemet. Én gang inde i planten, V. dahliae skaber sporer og begynder at kolonisere vedvævet. Plante død skyldes tilstedeværelse af så mange af V. dahliae organismer at vand transportsystemer bliver tilstoppet.

Sædskifte og hybrider

Desværre, der er intet, der kan gøres for at redde en solsikke koloniseret af V. dahliae. I virkeligheden, hvis tabet er betydelige, er det bedst at brænde planterne og genplante plot med græs eller korn. V. dahliae kan ikke bruge disse planter som vært og vil til sidst dø ud, så en fire-årig rotation cyklus anbefales. En anden løsning når V. dahliae befolkning er ikke så stor er at plante hybrid solsikker. Næsten alle sorter i øjeblikket tilgængelige viser nogle resistens over for V. dahliae takket være selektiv avl.

Jord Solarization

Jord solarization kontrol V. dahliae har vist sig at være effektiv, men upraktisk for store felter. Berørte parceller er dækket med klar plast og eksponeret for solens stråler i 18 til 28 dage. For at ødelægge V. dahliae, har jord på dybder på omkring 12 inches vil blive afholdt i nærheden af 98,6 grader Fahrenheit i løbet af dagen. Studier ved Oklahoma State University viste en betydelig nedgang i V. dahliae efter den solarizing periode. Desværre, effektiviteten af jord solarization kan variere meget afhængig af jordtype og klima.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com