Victorianske møbler oplysninger

October 19

Victorianske møbler oplysninger

Selv om den victorianske æra (1837 til 1901) blev defineret af regeringstid af dronning Victoria i Det Forenede Kongerige, var ændringer i materiel kultur og stilarter et resultat af fremkomsten af en velstående middelklasse i både Europa og USA. Romantikken karakteriseret æra og blev afspejlet i ændringer i møbler stilarter. En eklektisk blanding af revival styles (dvs., gotisk, rokoko og renæssance) fandt deres vej under klunketiden og møbler stilarter også ændret med mekaniseringen af produktionen.

Tidlige victorianske

Tidlige victorianske møbler ikke adskiller sig meget fra de første årtier af 1800-tallet. Stykker blev tungere og transporteres flere ornamentik. De dækket mere til luner af stigende middelklassen end til de rige, der ændrede indstillinger mere konservativt. Eksperimenter med forskellige typer af træ som palisander og mahogni ligeledes steget. Masseproduktion mindsket kvaliteten af meget af møbler fra perioden, og finer blev udbredt.

Gothic Revival (ca. 1830 til 1860)

Under de tidlige victorianske tidsalder blev en genoplivning af middelalderlige temaer fremtrædende i arkitektur, som filtreres ned i møbeldesign. Gothic Revival var den tidligste Victorian revival bevægelser. Arch design på stykker karakteriseret en gotisk form, og elementer som rosetter og korsblomster var fremtrædende. Spool-drejede ben og spindler var udbredt. Amerikanerne brugte denne stil møbler for at supplere deres Gothic Revival hjem, siden Gothic blev en populær tidlige victorianske arkitektoniske stil samt.

Rokoko genoplivning (ca. 1840 +)

Gennem den anden halvdel af det nittende århundrede blev rokoko Revival den mest populære møbler i Amerika, ifølge din antikke møbler Guide. Rokokoen var en genoplivning af høj-stil, fransk-inspirerede møbler, der er inspireret af Louis XIV og XV. Krum former og fantasifulde design, især blomstermotiver, er reflekterende af rokoko genoplivning. Cabriole ben og brug af S - og C-ruller også karakteriserer rokoko møbler.

Renæssance genopblomstring (ca. 1860-1890)

Ligesom Gothic Revival skulle renæssance genopblomstring møbler supplere renæssance genopblomstring arkitektur. Møblerne er kendt for sin massive form, firkantet udseende og baluster ben. Metal og keramiske elementer blev føjet til møbler stykker, og ebonizing begyndte at dukke op. Renæssance genopblomstring var hovedsagelig en sammensmeltning af elementer fra de andre revival styles og afspejler æra af mekaniserede produktion, i modsætning til den håndlavede møbler af tidligere epoker. Møblerne blev markedsført som et alternativ til rokoko.

Sent Victorian

Sent klunketiden (ca. 1880 til 1900) var karakteriseret ved Eastlake og æstetiske bevægelser. Eastlake møbler bevæget sig væk fra de romantiserede design former genoplivning. Selv om det havde en lidt gotisk form, inspireret af Charles lås Eastlake (1836 til 1906), Eastlake møbler blev forenklet og indeholdt langt mindre ornamentik i forhold til dens gotiske modparter. Mange af møblerne var præget af lige linjer og mindre polstring. Japansk ebonized møbler blev mere fremtrædende.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com