Vigtigste dele af en blomst

December 22

Vigtigste dele af en blomst

En blomst er den reproduktive del af en plante. Selv om nogle planter reproducere uden en blomst, stole de fleste planter på den indviklede proces med bestøvning for at reproducere. Blomster kan se meget forskellige fra hinanden, men de alle har de samme grundlæggende dele.

Støvdrager

Støvdrager er den "mandlige" del af blomsten, hvor pollen er produceret. Støvdrager har to hoveddele: støvknapperne og glødetrådenes. Pollen er distribueret gennem støvknapper, som er placeret for enden af lille stængler kaldet filamenter. Støvknapperne er sædvanligvis gul for at tiltrække befrugtere som bier, sommerfugle og fugle. Når det lander, et insekt ben gnide mod anther og afhente nogle af pollen. Enkelte pollenkorn er for små til at se med det blotte øje og ofte ligner et fint gult pulver.

Støvvejen

Den "kvindelige" del af blomsten, kaldet Støvvejen, er meget mere kompleks end støvdrager. Støvvejen består af stigmatisering, stil og æggestok. Pollen stikker den stigmatisering, der ligger for enden af en tube-formet stil sticky overflade. Typografien fører til æggestokkene hvor blomstens ægceller er gemt. Stilen er som regel ganske lang tid at hjælpe med at forhindre pollen forurening.

Kronblade og bægerblade

Ligesom støvknapper, farverige kronblade i interessante former og størrelser bidrage til at tiltrække bestøvende insekter. De små grønne blade, hvor blomsten møder stammen kaldes bægerblade. De beskytter blomsten, når det er en ung bud.

Mand, kvinde eller begge dele?

Nogle blomster har kun mandlige eller kun kvindelige dele. Andre har begge. Enkelt sex blomster, kaldet "ufuldstændig" blomster, findes i meloner, græskar og agurker. Blomster med både mandlige og kvindelige dele kaldes "perfekte" blomster og omfatter Mælkebøtter, roser og liljer.

Bestøvning

Da blomster ikke er mobile, skal de tiltrække befrugtere til dem med søde dufte og lyse farver. Undertiden kan pollen transporteres af vinden. Planter har brug for til at bestøve med henblik på reproduktion. Pollen sticks til benene på en bi, når det lander på en blomst til at indsamle det. Når det lander på en nærliggende blomst, stikker pollen fra den første blomst til den anden blomst stigmatisering. Pollen rejser ned typografien til æggestokkene hvor befrugtningen finder sted. Befrugtede æggestokkene vokser ind i en frugt og æganlæggene bliver frø.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com