Vil en enkelt fase klimaanlægget arbejde med trefaset strøm?

April 16

Vil en enkelt fase klimaanlægget arbejde med trefaset strøm?

Mest privatkunder elselskab kun har en enkelt-fase strømforsyning, men nogle boligblokke bruge tre-fase og distribuere to af faserne til hver lejlighed. Små apparater, der har brug for 110 til 120 volt vil ikke have nogen problemer med levering i et højhus. Nogle store apparater, der kræver 220 til 240 volt kan have problemer med visse tre-faset spænding forsyninger, hvis de har varmeelementer, men apparater med elmotorer sandsynligvis ikke vil blive påvirket.

Forbindelse overvejelser

En tre-faset tilslutning kræver tre varme ledninger, én for hver fase af aktuelt. Klimaanlæg, der opererer på enfaset aktuelle kræver enten en varm og neutral forbindelse eller en forbindelse med to varme ledninger. Der er ingen måde, uden betydelige ændringer, at tilslutte en enfaset air conditioner til alle tre faser af en tre-faset forsyning.

De fleste 3-faset forsyningssystemer omfatter forbindelser til belysning kredsløb og enfasede apparater. Disse systemer findes i både bolig boligblokke og i nogle kommercielle miljøer at betjene apparater såsom klimaanlæg.

Boligblokke

3-faset aktuelle udbud i visse boligblokke giver to faser af nuværende, plus en neutral wire, til hver lejlighed. Nuværende mellem enhver hot wire og en neutral wire er ca 120 volt og er en enfaset kredsløb.

En anden type kredsløb fundet i boligblokke kommer fra tre-faset strømforsyning til opererer apparater såsom elektriske intervaller og større klimaanlæg. To ledninger fra tre-faset forsyning leverer alt 208 volt.

Klimaanlægget krav

Producenter designe og bygge apparater, herunder klimaanlæg til at operere på specifikke spændinger. Et typisk vindue aircondition kan kræve enten 120 eller 208/230 Volt enfaset strøm. Mest centrale air condition-enheder kræver 208/240 volt strøm.

Producenter også tage i betragtning, at de apparater, de bygge vil operere i forskellige miljøer. Nogle nytte kunder har 120-240 volt enfaset elektriske systemer; andre har 120-208 volt systemer, afledt af en tre-faset forsyning. Stadig har andre--hovedsageligt erhvervskunder--120-230 volt systemer, også fra en 3-faset forsyning.

Korrekte spænding

En air conditioner designet til at køre på enfaset aktuelle har ikke problemer med opererer off en trefaset forsyning, så længe det forbinder til den korrekte spænding. I et højhus er en 120-volt kredsløb en enfaset kredsløb. En 208 - eller 230-volt kredsløb i samme bygning vil operere enfaset apparater--herunder klimaanlæg--designet til den højere spænding, selvom spændingen, der kommer fra en 3-faset forsyning.

Forbindelsen til klimaanlægget behøver at opfylde den apparat spænding krav. Det er vigtigt at bemærke, at i nogle kommercielle tre-fase systemer, ikke alle de varme ledninger er de samme. Nogle hot-for-hot forbindelser giver en meget højere spænding end 230 Volt, og nogle hot til neutral forbindelser kan overstige 120 volt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com