Vil Frost Kill ært & smør Bean planter?

April 12

Vil Frost Kill ært & smør Bean planter?

Ærter og smør bønner er betragtes som følgesvend anlæg og kan plantes i haven sammen. Ærter, er dog en cool-vejr afgrøde, smør bønner, også benævnt limabønner, er et varmt vejr afgrøde. Ærter kan tåle frost, mens smør bean planter kan blive dræbt af endnu en lys frost. Ideel plantning gange varierer afhængigt af den voksende klima. At vælge ærter og bønne typer, der er egnet til din vækstsæson og forberede haven før tid vil hjælpe til at sikre en vellykket afgrøde.

Ærter

Alle typer af ærter er frost hårdfør og kan overleve temperaturer langt under frysepunktet. Modne ærten planter kan overleve temperaturer helt ned til 20 grader Fahrenheit. Unge ærten planter kan overleve temperaturer helt ned til 24 grader Fahrenheit, men vil lide skade. Generelt, hvis pea plante stiklinger er beskadiget af frostgrader, det er bedst at starte forfra. Nyplantede ærten planter vil vokse hurtigere og være mere produktive end fryse-beskadiget ærten planter.

Smør bønner

Plante ikke smør bønner, indtil alle faren for frost er gået og jordbundens temperatur er højere end 50 grader Fahrenheit. De skal plantes hurtigst muligt, dog især på steder med kort vækstsæsoner. De fleste typer af smør bønner vil tage mindst to måneder til at producere bønner og bønner bælg angives ikke hvis temperaturer holde konsekvent over 85 grader Fahrenheit. For de bedste resultater i køligere steder, plante kort-høst bush typer. Pole smør bønner generelt tage tre måneder til at sætte en afgrøde.

Varme klimaer

I USDA hårdførhed zoner 8 og ovenfor, ærter er almindeligt plantet om vinteren og høstet i foråret. Ikke plante ærter i efteråret i varme klimaer. Mens planterne ikke er skadet ved hård frost, er at blomsterne. Efterår-plantet ærter vil blomstre lige omkring hård frost tidspunkt i disse områder. Enten bush eller pole-type smør bønner kan dyrkes med succes i varme klimaer. Planterne vokser hele sommeren og producere bønner i tidligt efteråret når temperaturerne cool. Når de begynder at producere bønner, vil de fortsætte hele efteråret indtil planterne er dræbt af frost. De kan også plantes i August for en falde afgrøde.

Forberedelse

Forberede haven god tid inden plantning tid, således at du kan plante ærter og bønner, så snart betingelserne er rigtige. Til foråret udplantning, forberede haven i efteråret. Dette er især vigtigt for ærter i kolde vinter klimaer, der skal plantes, så snart jorden tør. Både ærter og smør bønner vokser bedst i økologisk frugtbar jord. Tilføje godt alderen gødning eller kompost til de havejord. Sørg for det er blandet helt og jorden er løs. Tilføje sand til tunge ler at forbedre dræning. Hvis du føjer kommercielle gødning til jorden, ikke brug high-kvælstof gødning. Ærter og bønner er bælgfrugter, som trække kvælstof fra luften og tilføje til jorden naturligt. Når en høj-kvælstof gødning benyttes, planterne vil vokse kraftigt med frodige blade, men bønne og ært høsten vil blive reduceret.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com