Vil iblødsætning frø i vand før før plantning hjælpe dem spire?

August 30

Vil iblødsætning frø i vand før før plantning hjælpe dem spire?

En slumrende anlægget embryo er inde hver frø shell, tålmodigt venter på de ideelle betingelser for vækst. Ordentlig fugt, den rigtige temperatur, ilt og lys skaber den perfekte voksende miljø, der stimulerer frø til at spire og vokse. Før behandling af frøene hjælpe frø spirer hurtigere og forbedre antallet af frø, der spirer.

Hvorfor suge frø?

Ideelt, når du planter et frø i jorden, vil du vand området godt og regelmæssigt at fremme spiring. Men hårde afskallede frø som roer, majs, okra og bønne frø kræver en betydelig mængde af vand til at blødgøre den yderstof. Pre iblødsætning disse frø før plantning vil fremskynde spiringen og kunne reducere indledende vandbehov.

Hvordan

Dække frø med meget varmt vand, omkring 190 til 210 grader Fahrenheit. Forlade frøene i blød i 12 til 24 timer, da vandet gradvist køler. De hævede frø er klar til øjeblikkelig plantning. Alle frø, der synes upåvirket eller ikke hævede fra iblødsætning kan være re gennemblødt. Kød tenderizer, eddike eller en tang løsning kan føjes til vandet for at forbedre vandindtrængning af hård frø pelsen. Efterlad ikke frø iblødsætning indtil de spirer.

Ekstra tunge frø frakker

Selvom iblødsætning de fleste frø er en effektiv metode til at forbedre spireevnen, kan nogle frø brug for ekstra hjælp. Nogle meget hårde frø som palm, magnolia eller kornel frø har sådan en tyk, hårde frø coat, pelsen skal ændres for at spire. Nicking frø pelsen med en kniv eller gnide frø mellem fint sandpapir vil hjælpe vand komme igennem disse ekstra tunge frø frakker.

Plantning

Forbehandlet frø skal plantes umiddelbart. De kan være tør at røre ved, men kan ikke blive overladt til at tørre helt. Lille frø kan være vanskeligt at håndtere efter iblødsætning. Placere dem i en squeeze flaske med vand og swishing dem rundt i vandet, som du går vil gøre plantning dem meget nemmere.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com