Vil Kiwi vokse godt i Zone 9 i Florida?

September 14

Vil Kiwi vokse godt i Zone 9 i Florida?

Den fuzzy kiwi (kiwi deliciosa) er en stor frugtbærende vinstok oprindelig fra Kina, men først dyrket kommercielt i New Zealand. Det kan dyrkes i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7 til 9, selvom frostskader kan forekomme i de koldere dele af sit sortiment. Det er muligt at dyrke kiwier i centrale og nordlige Florida, selvom klimaet giver nogle udfordringer.

Klima

Kiwier skal omkring 220 frostfrit dage hvert år modnes deres frugt, som zone 9 klima i Florida nemt giver. Den høje varme af halvøen Florida er imidlertid ikke så gunstigt for produktion af kiwier. Vinstokkene er hjemmehørende i bjergrige regioner hvor sommertemperaturer er forholdsvis cool og de undertiden kæmper i Floridas kvælende havets miljø. I den varmeste del af zone 9 modtager vinstokkene ikke nok vinter chill at sætte frugt.

Mikroklima

Kiwier er meget modtagelige for vind skader. De ikke billetpris godt langs de Florida på grund af hyppigheden af stærk blæst og salt luft. Plantning kiwier i en beskyttet beliggenhed hjælper dem til at trives og bære frugt i Florida. Regulere vintertemperaturer er en anden måde at mikroklimaer kan enten hjælpe eller hindre vækst af kiwier. Hvis de er plantet på nordsiden af en bygning, er kiwier mere tilbøjelige til at få nok vinter chill at sætte frugt end hvis de er plantet i sydvendt steder.

Jordbundsforhold

Kiwier behøver næringsrige jord, der er højt indhold af organisk materiale til at udføre godt. De er tilpasset ler loam jord, men kan dyrkes i sandjord af Florida, hvis befrugtet intensivt og ændret med store mængder af kompost før plantning. Kiwier er fugt-elskende vinstokke og sætter pris på Floridas rigelig nedbør, men fastholde flere inches af muld på jordens overflade vil bidrage til at bevare fugten og tilføje yderligere organisk materiale i sandjord.

Sorter

"Hayward," den mest almindelige sort Kiwi, kræver 800 timer af vinteren chill (målt i timer under 45 grader Fahrenheit) for at producere frugt og er ikke egnet til Florida. I stedet, en lav-chill sorter skal benyttes. "Vincent" kræver kun 100 chill timer til at sætte frugt og er anset for en meget pålidelig sort, producerer kiwier som dem, der normalt ses i Bilka. "Elmwood," "Dexter" og "Abbeden" er andre lav-chill sorter, der kan tilpasses zone 9 forhold i Florida. "Tomuri" er den foretrukne mandlige kiwi behov for bestøvende de kvindelige vinstokke.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com