Vil overdreven vand fyldes flisen løsne?

September 30

Vil overdreven vand fyldes flisen løsne?

Når limen og injektionsmørtel af korrekt installeret flise er tørret, er overfladen vandtæt, hvilket er grunden til flise er et populært valg for installationer i brusekabiner, brusebad gulve og køkken backsplashes. Selv oversvømmelser vil ikke løsne gulv fliser, medmindre den overdrevne mængde vand opstår før limen eller injektionsmørtel har tid til at tørre, eller der var en fejl i installationsprocessen.

Selvklæbende tørretid

De fleste flise producenter anbefaler, at du tillader thinset mørtel eller latex lim anvendes til at sammenføje flise til sub overfladen tørre i mindst 24 timer før anvendelse fugemasse til overfladen. Injektionsmørtel indeholder et højt niveau af vand i sig selv, og hvis limen ikke har fuldt helbredt, det vil absorbere fugt fra injektionsmørtel og vokser bløde igen. Dette kan resultere i løsnede flise, der kan glide fra sted, hvilket medfører en ujævn overflade og på væggen applikationer, falder ned fra væggen. Sørg for at du vente mindst 24 timer til injektionsmørtel, og hvis fugtigheden i dit hjem eller installation område er mere end 70 procent, er det bedst at vente mindst 48 timer. Du skal holde overfladen tørre under hele denne periode.

Injektionsmørtel tørretid

Når injektionsmørtel er korrekt anvendt og givet tid til at tørre, skaber det en vandtæt forsegling inden for de udsatte huller mellem fliser til at holde alle overskydende vand. Men indtil injektionsmørtel er anvendt og har tid til at helbrede fuldt, flise overflade er modtagelige for skade fra overskydende vand. Vand der anvendes på flise overfladen før injektionsmørtel er anvendt og tørret vil sive ind i underlag materiale bag flisen, potentielt skabe en farlig situation. Flise installeret over krydsfiner, kan grundmaterialet rådne og skimmel, til sidst kollapse fuldstændigt. Tillad injektionsmørtel til tørre i en fuld 24 timer før udsætter overflade for fugt.

Forsegling kanter

Kanterne af en flise installation er sandsynligvis områder mest i fare fra overskydende vandskader. Dette er især tilfældet med brusekabiner ovenfor badekar og køkken backsplashes over dræn. Disse linjer mellem flisen og en anden overflade er ikke injicerede, men i stedet fyldt og plomberet med køkken og badeværelse caulk. Caulk breder sig ud og udfylder hullerne, at skabe en vandtæt forsegling. Dog hvis caulk ikke fuldt ud udfylder områderne eller ikke tørre helt, før at blive oversvømmet med vand, vil du blive konfronteret med alvorlige skimmel og meldug spørgsmål samt potentielt løs og faldende fliser hvis støttestruktur begynder at krølle. Følger de samme regler for caulk som injektionsmørtel: Lad det tørre i 24 timer før udsætter overflade til vand.

Andre spørgsmål

Fejl med at installere flisen kan føre til potentielle skader fra overskydende vand. Forkert undergulvet forberedelse kan føre til ulige hærdning af lim eller injektionsmørtel, hvilket vil føre til huller, der kan overlade visse områder af den flise overflade udsat til sådanne skader. Ligeledes, hvis flisen ikke sidde fladt, de små åbninger kan nemt blive oversvømmet med vand og forårsage alvorlige skader på flisen.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com