Vil planterne vokser bedre i Sprite sodavand eller vand?

October 19

Vil planterne vokser bedre i Sprite sodavand eller vand?

Selv om der er nogle beviser for at vande planter med soda kan producere positive virkninger, kan Sprite soda ikke være det bedste valg. Der er ingredienser i Sprite , der kan forstyrre en plantevækst, eller endda dræbe den.

Vand med bobler

Der har været undersøgelser, der viser, at planter vandes med club soda eller kulsyreholdigt vand, vokse højere og har bedre farver end planter vandes med almindeligt vand. En undersøgelse udført i Boulder Colorado i 2002 af Lindsay Danzell og Jessica Greenberg viste, at planter vandes med club soda voksede 170 procent af deres oprindelige størrelse i løbet af 10 dage. Danskvand indeholder plante med flere næringsstoffer end almindeligt vand da det er højere i makronæringsstoffer som kulstof, ilt, fosfor og natrium.

Negative virkninger af sukker

Mange mennesker tror, at tilsætte sukker til vand vil hjælpe planterne til at gro bedre. Det er ikke sandt. Sukker sulter en plante af vand, da det forhindrer osmose gennem rødderne af anlægget. Planter er ikke ordentligt udviklet sig til at optage sukker. I stedet, de skaber sukker gennem fotosyntese.

Surhedsgrad

Sprite har citronsyre opført som en af sine ingredienser. Afhængigt af på anlægget, mere eller mindre syre er påkrævet i jorden at hjælpe planten vokser. For meget syre kan forgifte en plante. Vand er pH neutral, hvilket betyder, at det er hverken sur eller basisk.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com