Vilde æbletræer

May 29

Vilde æbletræer hører til slægten Malus og da de fleste af disse træer er ud af den direkte befolkning, mange dyr og fugle har gjort dem hjem. Men fremtiden for nogle af vores dyreliv er truet fordi disse træer vil dø hurtigt fra at være overfyldt, nægtet sollys fra større træer og ikke plejes. Derfor, disse "skove" er at være aftagende, ryddet op og træer får opmærksomhed. Det krænker storkapitalen, der har nydt at gøre brug af de vilde æbler.

Historie

Vilde æbletræer, også kendt som Pyrus malus, opstod i Storbritannien og er grundlaget for alle vores æbler træer i dag. De blev bragt til Nordamerika, de tidlige bosættere, og siden derefter æble markeds har genereret mere end 2.000 forskellige slags æbler. Nogle af disse omfatter Spartan, Gala, Delicious og Granny Smith æbler. I dag, er der tusindvis af æbleplantager i hele verden der er dyrket og befrugtet og at producere kvalitet frugt. Men der er stadig mange vilde æbletræer.

Hvorfor de kaldes vilde

Vilde æbletræer får deres navn, fordi de æbletræer, der ikke er plejes og vokse i uopdyrket jord eller felter. Nogle vilde æbletræer er resterne af forladte frugtplantager, mens andre er resultatet af dyr eller fugle spiser frø og derefter indsætter dem på andre landområder gennem deres ekskrementer. Disse frø vokse ofte blandt andre vilde og mere aggressiv buske i forsømte områder, forårsager dem til at være grimme og brudt.

Ernæringsmæssige værdier

Selv om frugt er små og som regel fyldt med knaster og ofte orme, har de stadig de ernæringsmæssige værdier af frugt fra træer, der er omhu nemlig. Disse omfatter vitaminer, herunder A, B1, B2, B6, C, E og K, samt niacin og folat. De leverer også en sund portion af calcium, magnesium, jern, kalium, zink og kobber. Kød der er tættest på huden er hvor de æblesyre og galliske syrer findes, og disse syrer er værdifulde for medicinske anvendelser.

Medicinske anvendelser

Vilde æbler er høj i æblesyre og vinsyre syrer, at neutraliserer syrer i maven ved at ændre dem i alkaliske karbonater og stoppe den sure gæring. Æbler også hjælpe fordøje andre fødevarer såsom kød og mejeriprodukter og kogte æbler bidrage til at lindre ondt i halsen.

Sukker i æbler gå hurtigt ind i blodbanen, giver instant energi ved at øge stofskiftet, og i lande som Normandiet hvor æblecider er en fælles drink, der er en mangel på calcium oprustning i kroppen.

Mens de rå vilde æbler hjælpe med at forhindre forstoppelse, stuvet æbler og cider alene er rig på tannin og er nyttige i behandling af kronisk diarré. Æbler er godt for tænderne, fordi det renser dem som de er ved at blive tygget, og det hjælper til at holde tandkødet sundt.

Anvendelser af vilde æbler

Mens vi ikke spiser bitter barken, er der olie, der udvindes af den, der bruges til at gøre apple essens, en ingrediens til at gøre en alkoholisk løsning, som er en base for andre drikkevarer. Æbler bruges til at lave varianter af æblesaft og æblecider, syltetøj og marmelade, stuvet æbler og æblemos, chutneys og apple desserter såsom pie, boller, kage og smuldre.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com