Vinstokke for hurtig skygge

September 14

Vinstokke for hurtig skygge

Der er mange grunde til dyrkning af vinstokke, tilføje en lodret dimension til haven eller oprette en hemmelig raster at skabe hurtig skygge. Årlige vinstokke, eller dem, der skal genplantes fra år til år, er ofte de hurtigst voksende, men der er et par flerårig plante vinstokke at sætte deres energi ind i blade vækst først. En flerårig vin er en, der kommer tilbage i haven fra sin egen rodsystem år efter år.

Morning Glory

Morning glory (Ipomoea) vin er en årlig vin at krypterer op en løvhytte, et gitter eller endda siden af et hus hurtigt skygge noget under baldakinen af de store hjerteformede blade. De prangende blomster komme i nuancer af orange, pink, lilla, blå og hvid. Start morgenen herlighed fra frø i det tidlige forår. Det tager ca. 12 uger fra det tidspunkt frø spirer indtil blomsterne vises først. Morning glory er en grasserende selvstændig såmaskine, selv i koldere klimaer, men det er stadig en god idé at indsamle nogle frø i efteråret. Nogle gange en svær vinter vil dræbe frø eller vilde dyr vil bære dem. Vokse formiddag herlighed vin i fuld sol.

Hyacinth bønner vin

Hyacinth bønner (Dolichos) vin er et medlem af familien ært. Det producerer farverige pink og lilla pealike blomster, der bliver til levende lilla-farvet frø bælg, der er spiselige, når de er unge. Spis ikke ældre, moden bælg, da de er giftige. Løvet er også spiselige og spist som spinat. Den andre unik funktion af hyacinth bønner vin er nogle sorter er lilla løv. For dem der foretrækker at holde tingene grøn, er der sorter med grønne blade. Vokse hyacinth bønner vin i fuld sol og veldrænet jord. Gemme frø fra denne årlige vin ved at indsamle de tørrede frø bælg i efteråret, bryde dem åbne og fjerne frø indeni.

Cypress vin

De lyserøde, hvide eller røde blomster af cypress vin tiltrække en bred vifte af sommerfugle og kolibrier. De små blomster ligne miniature trompeter med en stjerne i stå på slutningen. Den dybt Snitgrønt har en flagrende udseende til det. Vokset som en årlig, vil denne hurtigt voksende vin oprette intermitterende skygge når der dyrkes på et espalier eller arbor. Start denne vin fra frø indendørs og transplantation ind i haven, når den sidste frost er forbi. Anlægget tager ca 45 dage fra det tidspunkt, frø spirer indtil de første blomster er dannet. Det vil selv frø i haven, men det er stadig en god idé at indsamle nogle frø i efteråret, bare i tilfælde sker noget med dem, der falder på jorden.

Chokolade vin

Chokolade vin (Akebia) er den perfekte løsning til gartnere, der ønsker en hurtig voksende flerårige vinstok for hurtig skygge. Dette anlæg vil vokse i alle lysforhold, fra skygge til fuld sol, og tolererer våd, tør eller fugtig jord. For at få den hurtigste vækst ud af denne vin holde jorden fugtig. Der findes sorter med lilla og grønne løv. De duftende chokolade eller hvide blomster vises i det tidlige forår. Plant to forskellige sorter, hvis du ønsker denne vin til at producere frugt. Chokolade vin er hårdfør i US Department af landbrugs hårdførhed zoner 5-8.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com