Vintage møbler stilarter

December 31

Vintage møbler stilarter

Hvis du for nylig afhentet en antik stol eller bord fra loppemarked, kan du være undrende hvordan at klassificere periode og stil af sit design. Vintage møbler klassifikationer er baseret på ornamentik, symmetri, anvendte materialer og stil af ben, fødder og ryg.

Rokoko

Rokoko stil stammer fra før revolutionære Frankrig og er ofte forbundet med Louis XV. Rokoko er ikke angår med symmetri som andre møbler stilarter, i stedet favorisere en yndefuld excentricitet. Rokoko møbler er ofte fantasifulde, med stærkt ornamenterede stykker byder på mange kurver og guld og sølv accenter.

Chippendale

Chippendale møbler stil trækker sit navn fra et 1700-tals møbelsnedker opkaldt Thomas Chippendale. Chippendale stykker indslag yndefulde linjer, bold og klo fødder, cabriole ben og store dekorative frontoner. Chippendale stil har franske, asiatiske og gotiske elementer; Amerikanske Chippendale er yderst derivat af Queen Anne stil. Wing stole og sofaer, kamel-back er populære Chippendale stykker.

Victorianske

Den victorianske møbler stil er referentiel, favorisere opdaterede elementer af tidligere møbler stilarter, som Forbundsrepublikken og rokoko stil. Victorianske spisestue stole har åben, afrundet ryg med buede ben. Victorianske møbler har også en bemærkelsesværdig gotiske kvalitet, og brikkerne er ofte tunge, kunstfærdigt udskårne og konstrueret af mørke træsorter. Victorianske møbler fortsætter i popularitet, dels fordi det var den første møbler stil at være masseproducerede.

Federal

Den føderale møbler stil, også kendt som American Empire, er kendt for stærkt kontrasterende træ inlays, lige linjer og let konstruktion. Duncan Phyfe, møbelsnedker forbundet med føderale stil, anvendes ofte lyre motiver og X-formede understøtter. Føderale møbler tendens til at kigge mere sarte end andre stilarter, og føderale spisestuestole har lige, tynd, ofte tilspidsede ben.

Mission

Mission stil møbler, også kendt som kunst og kunsthåndværk, stammer fra slutningen 1800 og tidlig 20. århundrede America, noget som svar på de opfattede udskejelser af den victorianske møbler stil. Tidlig Mission møbler var robust, pålidelig og håndlavede normalt fra eg; stilen blev set som en afvisning af masseproduktion. Mission møbler er symmetrisk og enkel i konstruktion. Fladskærme, lodrette og vandrette linjer og synlig konstruktion er kendetegnende for Mission stil.

Midten af århundredet moderne

Midten af århundredet moderne møbler var påvirket af den daværende populære 1950s skandinaviske møbler og har en ren, symmetriske designstil stemplet af dristige farver, rene linjer og uorganiske materialer, såsom plast og stål, selv om nogle fyr, mahogni og teak bruges. Midten af århundredet moderne designmøbler tendens til at være lav til jorden, med korte, tynde ben, og minimalt pyntet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com