Virkning af temperatur & lys i fotosyntese

November 1

Virkning af temperatur & lys i fotosyntese

Fotosyntese er omdannelse af sollys, vand og kuldioxid til energi. Ilt er udgivet som et affaldsprodukt. En plante evne til photosynthesize adskiller det fra dyr. Planter og dyr afhænger fotosyntese for ilt og som en kilde til energi. I planter producerer fotosyntese stivelse, som planten bruger til at vokse. Dyr spiser planter for at få nok kalorier til vækst.

Temperatur

Hvis nogen af de tre ingredienser af kuldioxid, lys og vand ikke er tilgængelig, stopper fotosyntesen. Til sidst planten dør. Temperatur er ikke en direkte ingrediens for fotosyntese, men det er vigtigt. Den ideelle temperatur for fotosyntesen er mellem 65 og 85 grader Fahrenheit. Sats på fotosyntese falder ved temperaturer uden for dette interval og til sidst stopper. Planter gå hvilende under kolde vintre og rekordstor varme somre. Nogle planter som hårdføre pærer og hårdføre stauder kræver en periode med kold, før de vil genoptage voksende.

Thermoperiod

Planterne vokser bedst, når dagtimerne temperaturer er 10 til 15 grader højere end om natten temperaturer. Denne gunstige daglige temperatur ændring, kaldes en thermoperiod, fremmer optimal vækst og giver mulighed for anlæg til photosynthesize, eller bygge energi, i løbet af dagen og allergivenligt eller nedbryde energi, i løbet af dagen og om natten. Overstiger fotosyntese plantens evne til allergivenligt, vil væksten langsom eller stoppe. Hvis respiration overstiger fotosyntese, hvilket sker når temperaturen går, stopper fotosyntese og planters vækst.

Mængden og intensiteten af det lys

Mængden af lys en plante modtager direkte påvirker dens evne til photosynthesize men kun til en vis grad. Du kan manipulere mængden af lys en plante modtager ved at omgive det med reflekterende materialer eller supplerende lys. Lys kan nedskrives med skygge klude. Kvaliteten af lyset refererer til den farve eller bølgelængde: blåt lys er for vegetativ vækst og rødt lys og blåt lys sammen tilskynder blomstring. Sollys producerer alle bølgelængder og er den bedste kilde til lys for plantevækst.

Lysperiode

Længden af uafbrudt mørke og den tilsvarende mængde lys en plante er udsat for påvirker dens evne til at blomstre. Temperatur kombineret med lysperiode påvirker når planter ophøre med vegetativ vækst og starte reproduktive, eller blomstring, vækst. Særlige planter påvirkes forskelligt af lys og temperatur. Krysantemum, Christmas kaktus og julestjerner er short-day planter der kræver lavere temperaturer og kortere dage til at blomstre, mens cool sæson afgrøder som spinat blomst og gå til frø eller bolt, under lange, varme sommerdage.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com