Virkningerne af citronsyre på planter

April 22

Virkningerne af citronsyre på planter

Citronsyre er en syrlig kemisk fundet i mange frugter som citroner, appelsiner og visse bær. Det påvirker en række forskellige organismer, herunder mennesker, dyr og planter. Dens naturligt ætsende egenskaber gør det til skade for forskellige planter i store doser.

Grundlæggende

En kemisk pH er et mål for dens surhedsgrad eller alkalinitet og kører på en skala fra 0 (sure) til 10 (basisk). Citronsyre er under 4.0, hvilket betyder at det er surt og potentielt ætsende. Den optimale pH for plantevækst er mellem 5,5 og 7,5, så nogle planter er tilpasset til at overleve i forskellige niveauer. Derfor vil anvender nok citronsyre til en plante vand eller jord skabe et miljø uegnet til anlægget.

Negative virkninger

Citronsyre er en ætsende agent og vil derfor brænde igennem frø, som kan i sidste ende forhindre dem i at spire. Tilføjelse af for meget syre til jorden vil skabe sure jord, der bliver surt vand tilføjes til jorden. Syre kan brænde plantens rodsystem, når den er absorberet, fører til ineffektive næringsstof absorption og eventuel død.

Positive virkninger

Ikke alle virkningerne af citronsyre er negative, og det kan endda være gavnlige i lave doser. En undersøgelse foretaget af US Department of Agriculture, designet til at skabe en frastødende mod visse frøer i forskellige hawaiianske planter fandt, at en 16 procent opløsning af citronsyre anvendes direkte på anlæg ikke alvorligt påvirkede dem. Der var nogle tilfælde af misfarvning, men planterne var ellers stadig sundt, selv når syren var påført, der angiver, at citronsyre kunne bruges som en afvisende.

Krebs cyklus

Krebs cyklus, eller citronsyrecyklus, bruges af planterne til at konvertere forskellige citronsyre syrer til fosfater, der tjener som en kilde til energi til cellen. Cyklussen er afhængig af en delikat levering af citronsyre, som konverterer til citrat. For meget citronsyre i vandet fra en plante kan afbryde denne cyklus eller føre til overskydende fosfater.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com