Virkningerne af meldug

July 6

Virkningerne af meldug

Meldug er et andet ord for skimmel, som ifølge Miljøstyrelsen, kan vokse på træ, papir, tæppe og fødevarer, når der er fugt indendørs. Det er svampesporer, skimmel fragmenter og mykotoksiner de indeholder at forårsage sundhedsmæssige problemer. Agenturet rapporterer, at potentielle sundhedsskadelige virkninger og symptomer relateret til meldug eksponering omfatter allergiske reaktioner, astmaanfald og andre luftveje klager.

Allergiske reaktioner

Ifølge Environmental Protection Agency (EPA), kan meldug forårsage øjenirritation, hvæsen, nasal stuffiness og hudirritation. Disse reaktioner kan blive svær blandt mennesker, der udsættes for store mængder af meldug, såsom landmænd, der beskæftiger sig med mugne hø. Agenturet hævder, at overdreven udsættelse for skimmel kan forårsage feber og åndenød.

Rhode Island Department of Health tilføjer, at andre allergiske symptomer kan omfatte kløe, hoste, hovedpine og træthed. Børn, ældre, de undergår kemoterapi, og folk, der har deres immunforsvar, kompromitteret af kræft, leversygdom eller HIV-infektion er mere følsomme over for skimmelsvampe end andre.

Astmaanfald

Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC) rapporter, der trækker vejret i mold kan forårsage angreb af astma hos mennesker, der allerede har astma. Meldug inducerer hoste, hvæsende vejrtrækning, trykken i brystet og problemer med vejrtrækningen.

Ifølge Institute of Medicine har én ud af 10 amerikanere allergi-relaterede astma. At fjerne meldug vokser bag mure og under gulve i hjemmet og på arbejdspladsen kan styre mange af disse astmaanfald.

Luftveje klager

Forskere på Mayo Clinic-betænkningen at svampen er den sandsynlige årsag til næsten alle tilfælde af kronisk bihulebetændelse. Selv om nogle svampe er encellede gærsvampe og svampe, er mange skimmelsvampe, der ifølge EPA, er ansvarlig for en lang række luftveje klager.

Institute of Medicine fandt i 2004 tilstrækkelige beviser til at sammenkæde indendørs skimmel til øvre luftveje symptomer, hoste, og hvæsen hos ellers raske voksne og børn. De fandt også skimmel knyttet til overfølsomhed pneumonitis, en sygdom, der ligner bakteriel lungebetændelse hos personer, der er modtagelige for denne betingelse.

I normale individer, kan vejrtrækning i mold sporer irritere halsen og over tid, muligvis svække immunsystemet, forårsage kroniske luftvejssygdomme ofte forklædt som næse og sinus overbelastning. EPA rapporter at personer med kronisk lunge sygdomme såsom obstruktiv lungesygdom er også sårbare over for udvikling af meldug infektioner i deres lunger.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com