Voksende Passiflora

May 16

Voksende Passiflora

Passiflora omfatter hundredvis af arter af blomstrende vinstokke, mere almindeligt kendt som passion blomster og passionsfrugt. Anlægget tjent navn passionsblomst på grund af sin centrale "krone af torne" og andre funktioner, hvor tidlige kristne så symbolik. Denne tropiske plante er hjemmehørende i Nordamerika og nydes af gartnere i mange stater. Nogle vokse Passiflora for at bruge det som aromaterapi ingredienser. Andre vokse det for sin anselig blomster, der typisk lilla og hvide. Uanset dit motiv, kan du dyrke denne attraktive efterstillede plante så godt.

Instruktioner

•Tag stiklinger af Passiflora i foråret eller efteråret. Mens planterne kan være fremavlet af frø, tager det ofte til et år for dem til at spire. Nogle frø vil ikke spire på alle. Prøv formerings en eller to stiklinger i almindeligt vand at se, om de tager rod. Hvis de ikke gør det, anvende en rode agent til en frisk skåret stilk og gør det muligt at begynde at rode før plantning.

•Transplant stiklinger til haven i midten af foråret, godt forbi nogen chance for frost. Plant dem 2 til 3 fødder fra hinanden i dyb, rig jord. Passiflora vil vokse i solrig og delvis skygge områder.

•Installer et espalier eller plante Passiflora i nærheden af et hegn. Vinstokkene kan vokse til 10 fod høje i en enkelt sæson, og kræver support.

•Hold jorden jævnt fugtig med regelmæssig vanding. Vanding dybt en gang er om ugen den foretrukne metode til oprettelse af Passiflora.

•Prune tilbage Passiflora vinstokke efter tre års vækst. Skåret væk døde grene, og klippe side skud til omkring 6 inches i længden. Kun beskære vinstokke i begyndelsen af efteråret eller første del af foråret.

Tips & advarsler

  • Strimler af gamle nylons vil binde voksende planter pænt til gitter uden at beskadige bud vinstokke.
  • Whiteflies angribe undertiden Passiflora vinstokke. Forebygge dem ved at holde ukrudt på et minimum, og sted aluminiumsfolie på jorden under planterne for at frastøde insekter.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com