Voksende Romaine salat: Krav og problemforebyggelse

August 19

Voksende Romaine salat: Krav og problemforebyggelse

Når din sommer afgrøder er høstet, gøre plads i efteråret haven for salat. Den søde, flavorful blade gøre romaine blandt de mest værdsatte former for salat til hjemmet haven. Selv ikke svært at dyrke, hvis du kender den rigtige måde at pleje romaine og hvilke problemer til side-trin, din have kan producere en rekordhøst af sprød salat greens.

Timing

Salat er en cool sæson grøntsag. Ifølge Ohio State University udvidelse er de ideelle temperatur for voksende salat 45 til 65 grader. Romaine er mere varme-tolerant end andre typer af salat, og det kan også stå lys frost, så det er et smart valg, hvis dit klima kan være en smule uforudsigelig.

Plantning

Planlægge plantning omkring 80 dage før den forventede første frost datoer. Hvis du bor i et varmt klima, kan Start frø indendørs sikre rettidig spiring. Du kan derefter transplant planter, når vejret er afkølet. Frø bør plantes ikke mere end 1/4 tomme dyb, og planter skal være fordelt 8 til 12 inches fra hinanden. Plante afgrøder i træk hver to uger til at sikre en stabil høst i hele sæsonen.

Jord

University of Minnesota udvidelse anbefaler jord pH 6 til 6.5, så det er gavnligt at have din jord testet før såsæsonen. Romaine kræver rig, fugtbevarende jord, så arbejde kompost eller godt rådnet gødning i jorden med en hastighed på omkring 1/4 lb. pr. 5 kvadratfod. Da salat er overfladisk-forankret, har det brug fugt og næringsstoffer skal holdes tæt på overfladen.

Vand og fodring

Det er vigtigt, at salat er vandes regelmæssigt. Uregelmæssig vanding eller tillade planter til at udtørre kan resultere i ujævn vækst. Vand på omkring en tomme pr. uge i kølige, fugtige vejr. Hvis vejret bliver varmere eller tørrere, kan dine planter kræve så meget som 1 til 2 gallons af vand per kvadratfod af plantning pr. uge. University of Minnesota udvidelse anbefaler en 4-tommer lag af økologisk barkflis at bevare jordens fugtighed.

Med den rige jord er ingen ekstra gødskning nødvendige medmindre vækst er langsom. I dette tilfælde, kan anvendelse af en kvælstofholdig gødning eller en organisk væske foder bidrage til at øge vækstrater.

Skadedyr

Fugle kan være et problem, når frøplanter opstår fordi de elsker snack. Rig et beskyttende dække med fugl netting på stakes. Skiftevis, skære bunden ud af en klar plast sodavandsflaske og dække sætteplante med det. Synke kanterne af flasken lidt ned i jorden så det ikke vælter, og Fjern hætten til at tillade luft flow.

Biller og bladlus er de største trusler mod romaine salat, bemærker den American Horticultural Society. En organisk måde at afvise disse skadedyr er at Inter plante basilikum eller kat mynte i din salat seng.

Sygdom

Salat kan blive udsat for mug, skimmel eller mosaik virus. Købe sygdomsresistente sorter kan hjælpe med at forhindre en masse potentielle problemer. Sørg for salat har ordentlig dræning. Mens jorden skal være fugtigt, bør det ikke være klæg eller mudret. Vandplanter tidligt om morgenen, så bladene bliver tørre før mørkets frembrud. Længerevarende våde blade kan fremme væksten af mug eller vira.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com