Voksende urodede plante stiklinger

May 16

Voksende urodede plante stiklinger

Plante stiklinger er en almindelig måde at udbrede eller klon planter. Buske, træer, urteagtige planter, sukkulenter og flerårige blomster kan overføres på denne måde. Stiklinger består af nye vækst stængler og blade. De fleste stiklinger skal ikke have blomster eller blomsterknopper, der er knyttet til dem. Udviklingen af blomster vil tage væk energi skulle vokse rødderne. Når stiklingerne er taget, er det tid til at dyrke dem i nye planter.

Instruktioner

•Wash plante puljen med sæbevand. Skyl beholderen med en blanding af 1 del blegemiddel og 9 dele vand. Lad planten pot luft tørre, så jorden ikke bliver til mudder langs kanterne.

•Mix sammen 1 del sphagnum og 1 del sand. Denne rode blanding er lav fertilitet, som forårsager stiklinger til at nå til næringsstoffer ved at udsende rødder. Sphagnum bevarer nogle fugt, mens sandet giver mulighed for luftcirkulation. Fyld anlægget pot med din jord mix og sprøjte jorden med vand, indtil blandingen er fugtig.

•Fjern nederst blade af stiklingerne så halvdelen af længden af stilken er nøgne. Dyppe den afskårne enden af stilken i rode hormon og indsætte opskæring i jorden. Space stiklinger, således at der er plads til udvikling af fuld størrelse blade.

•Spray stiklinger med vand. Skub plante pot i en ulukkede plasticpose, og fortsætte med at tåge som planten vokser. Anbring stiklingerne i en varmt område med indirekte lys kun; direkte sollys vil koge stiklinger.

•Tug på stiklingerne når de begynder at energisk producere ny vækst. Hvis der er modstand, er stiklinger vokset ny rodsystemer. Plante nye planter i pottemuld i større Potter.

Tips & advarsler

  • Når du tager stiklinger, overveje en alder af moderplanten. Stiklinger taget fra ældre, må modne forældreplanter ikke rod så let som stiklinger taget fra unge, kraftige planter. De ideelle forældreplanter er unge planter eller kun et år gamle.
  • Transplantation ikke nyligt stiklinger direkte ind i udenfor landskabet. Vent for de unge, ømme planter til at vokse sig større før flytte dem ind i en mere stressende miljø.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com