Voksende vintergrøntsager i Georgien

October 26

Haver kan være en givende hobby og er især nyttige, hvis du dyrker grøntsager. Som prisen på fødevarer skyrockets, kan voksende din egen mad også være et økonomisk alternativ til dyre grøntsager. Hjemmedyrkede grøntsager er friskere, da de ikke skulle være fløjet eller trucked ind. Georgien er især egnet til året rundt havearbejde på grund af dens tempereret klima.

Sorter til Grow

Gartnere skal kende deres havearbejde zone, så de kan afgøre, hvornår frø kan plantes. Zoner er udgivet af det amerikanske Department of Agriculture og kan findes på webstedet National Gardening Association. Georgien er for det meste i zone 7 og 8, men du kan bekræfte din specifikke placering ved at indtaste dit postnummer.

Vælg sorter let dyrkes i din zone. Kontrollere ryggen af frø pakker til at bestemme, hvilke er bedst. Frøposen vil fortælle dig, hvornår man skal plante, og hvor lang tid tager frøene til at spire. Tag antallet dage til høst i betragtning når plantning efterår grøntsager fordi koldere vejr kan forsinke vækst og du vil ønsker fuld modenhed til at ske før nogen frost.

Vælg koldt vejr sorter af grøntsager som salat, spinat, collards og grønkål. Disse grøntsager foretrækker koldere vejr og frost resistente. Ærter, radise, gulerødder og turnips også gøre godt i koldt vejr. Broccoli og blomkål foretager herligt i en vinterhave, fordi varmen er hvad der forårsager dem til at blomstre og bolt.

Forberedelse

Hvis du havde en sommerhave, Sørg for, at du fjerner døde planter før du starter din kolde vejr have. Det er nemmere at bruge højbede til køligt vejr haver, fordi jorden bliver varmere i længere perioder i højbede.

For at forberede senge, opløse alle klumper af jord og tilføje kompost og vermiculit i lige store portioner. Hvis du ikke kan finde vermiculit, erstatte perlite. Perlite er fundet i de fleste hjem forbedring eller discountbutikker. Når du køber kompost, Sørg for at du købe flere forskellige sorter såsom champignon og ko gødning. Dette sikrer, at der ikke er en koncentration af én type af næringsstof.

Kolde rammer kan være nødvendigt at undgå frostskader senere på sæsonen. Disse kan købes fra haven virksomheder eller gjort. Online virksomheder som Hume frø eller Park frø sælge kolde rammer og planer er tilgængelige online hvis ønsker at bygge din egen.

Plantning og høst

Konsultere frø emballage for at bestemme dybden til at plante din frø. Pakkerne vil også omfatte instruktioner om, hvor langt fra hinanden frøplanter skal være og hvor mange dage indtil spiringen. De fleste cool-vejr sorter dyrkes i Georgien kan sås direkte udenfor. Hvis du ønsker at starte frø indendørs, vil du har brug at tage højde for de voksende dage indendørs til at bestemme, hvornår du skal plante.

Når dine frø er plantet, tilføje et tyndt lag af muld. Dette vil fungere som en isolator og holde jorden varmere. Selv om ukrudt ikke så meget af et problem i de koldere måneder, er barkflis også ukrudt afskrækkende. Barkflis vil bidrage til at bevare fugt på rødder, som forhindrer planter fra udtørring.

Vand regelmæssigt og watch for skadedyr. Hvis du finde insekter spiser dine planter, skal du bruge sæbevand på bladene i stedet for pesticider. Dette vil normalt dræbe eller afskrække enhver skadedyr uden tilføjelse af kemikalier til dine grøntsager. Når det er tid til høst, forsigtigt fjerne grøntsagerne fra deres stilke, så resten af planten ikke er beskadiget.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com