Whiteflies på peber planter

December 14

Whiteflies på peber planter

Whiteflies, som er nært beslægtet med bladlus og andre skadedyr, kan decimere beskæringen peber. Disse små vingede insekter pest peber planter i væksthuse, men kan blive et problem i udendørs haven. Whiteflies gengive hurtigt, så hvad der starter som en lille befolkning kan blive en overvældende trussel i køkkenhaven.

Identifikation

Som navnet antyder, er whiteflies ren hvid. Måling af ikke mere end 1/16 tommer lang, de ofte gå ubemærket indtil der er en befolkningseksplosion. Hver voksen har fire vinger, med to på hver side af kroppen. Med vingerne lukket, ligner whitefly en lille møl. Hunnerne lægger æg i klynger, ofte i et cirkulært mønster. Æggene begynder som hvid, så fade til en mørk grå. De unge whiteflies har ingen vinger og ligner bladlus.

Fodring og skader

Whiteflies foder ved piercing blad og dæmme op for væv og sutter ud af sap. De normalt feed på undersiden af bladene, men kan ses i andre områder, som befolkningen stiger. Pepper blade gule og slip som fodring afløb blade af sap, får det til at dø. Som de foder, udskiller whiteflies en klæbende stof kaldet honningdug. Honningdug frakker løv og peber frugt. Sodede mug trives på dette stof og yderligere skader plante og peber. Whiteflies kan også overføre mosaik virus og andre sygdomme til peber plante.

Kontrolmetoder

Udendørs, er whitefly populationer holdt i ave af naturlige insekt rovdyr, såsom mariehøns, nogle hvepse og lacewing larver. I ekstreme skadedyrsangreb eller i drivhuse bliver kulturelle kontrol nødvendigt. Plante peber vindretningen fra meloner og brassica planter, som disse planter tiltrække whiteflies til haven. Insektbekæmpelsesmidler sæber, gartneri olier og whitefly fælder også hjælp styre populationer. Insekticider indeholdende pyrethriner, kan permethrin eller malathion dræbe angreb.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com