Yucca blomst fakta

October 7

Yucca planter er en del af agave planter familie og beslægtet nært med lily, der er tilsyneladende på grund af sin store hvide blomster. Yucca planter naturligt vokser i varme, tørre klimaer og findes i områder af Central og Sydamerika samt dele af det sydvestlige USA. Yucca blomst er state blomst i New Mexico, og yucca planter samt dens blomster har brugt for en lang række ting af indianere i århundreder.

Udseende

Der er over 40 forskellige arter af Yucca plante, men en landsforræder at hver af disse arter aktier er dens store klynger af hvid eller off-white blomster. Bladene af Yucca planter, som ofte vokser under flower klynger, er lange, skarpe og spidse, mens blomsterne er blød og delikat.

Historie

Så er store og lyse klynger af hvide blomster på den yucca, at planten er ofte benævnt "Lamparas de Dios," som på engelsk, kan oversættes til "Lanterner af Gud." Tidlige bosættere i det sydvestlige USA troede, at de store hvide blomster lignede tændte lanterner. Indianske kulturer har brugt planter i århundreder for at gøre tøj, sæbe, mad og andre nødvendige elementer. Yucca blomst blev opkaldt New Mexico state blomst i 1927.

Bruger

Der er en bred vifte af anvendelser for yucca planter og sine blomster. Blomsterne selv er ofte brugt som dekorative planter i haver og terrasser. Da anlægget er indfødte til tørre klimaer, kræver det ikke megen vanding, hvilket gør det en nem plante at pleje. Mange dele af yucca planten er spiselig såsom dens frø, blomster, rødder og frugter. Mange indianske kulturer bruger yucca planter for at gøre hygiejneprodukter som sæbe og shampoo. Tørrede yucca bladene bruges ofte som optændingsblokke for brande, fordi de antændes nemt. På grund af den stærke blad fibre bruges yucca planter ofte til at lave tøj og kurve.

Plante pleje

Yuccas gøre for god have og stueplanter på grund af deres store, attraktive blomster og fordi de ikke kræver en masse vanding. Yucca planter skal placeres i et område med masser af sollys. Tillad jord til at være overvejende tørt før re vanding. Yucca planter kan ofte vokse ganske høj, så en stor gryde er nødvendig, hvis det vil være en indendørs plante.

Bestøvning

Yucca planter er bestøvet af yucca møl. Møl pollinates yucca planter og også lægger sine æg i yucca blomst klyngen. Yucca moth larve æder frøene fra yucca plante indtil modning.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com