Yucca & Yucca møl

June 1

Yucca planter og yucca mund del en intim symbiotisk forhold. Både afhængige af hinanden for overlevelse. Den kvindelige yucca møl skal lægge sine æg inde i en yucca blomst, at sikre, at hendes larver har en fødekilde, når de klækkes. Yucca planter kræver yucca møl til bestøvning.

Æglægning og bestøvning

I løbet af foråret emerge de mandlige og kvindelige yucca møl fra huler i jorden. Ved fremkomsten arbejdskammerat møllene. Den kvindelige møl har cirka tre dage til at finde en yucca blomst til at deponere sine æg. Den sølvskinnende, hvid kvindelige yucca møl sports lange lemmer ved siden af munden, som hun bruger til at indsamle pollen fra yucca blomst. Hun ruller pollen i en bold og holder på det, som hun flyver til en anden yucca blomst. Den kvindelige møl hegnspæl på en yucca bloom og bakker i sin dybde. Hun justerer sin bagdel ved siden af blomstens æggestok, indsætter sin æglægning orgel i plantens æggestokken og indlån æg. Hun vender rundt og pakker plantens æggestok med pollen bolden, at sikre sine bestøvning og frø produktion.

Larver og frø

Den kvindelige yucca møl lægger ca 100 æg. Blomsten begynder at producere hundredvis af frø efter bestøvning. Modning yucca frø levere den eneste fødekilde for rugeæg larver. Yucca møl æg begynde klækning i slutningen af foråret eller forsommeren. Hver larve lever på seks til 14 af frø i frø kapsel, som udgør ingen fare for anlægget yucca frøproduktion, fordi en frø kapsel producerer hundredvis af frø.

Vinter vækstdvale

I efteråret popper frø kapsel åbne frigive dens frø. Larve forbliver inden for capsule, fodring på sit forråd af frø det snøret sammen med pink silke. Inden for sikkerheden af frø kapsel forbliver larve indtil efteråret regner. Derefter, det tygger sin vej ud af frø kapsel og falder til jorden eller bruger sin silke for at sænke sig selv. Når sikkert på jorden, larve graver i jorden og spinder en silken kokon omkring sin krop.

Transformation

I hele vinterhalvåret forbliver larve sikkert lukket i sin puppe, venter på at gennemgå en forvandling til en voksen møl. Når foråret regner ankommer og jordens temperatur stiger, larve pupates ind i en voksen møl. Det fremstår som en voksen, når anlægget yucca begynder blomstrer i foråret. US Department of Agriculture bemærker, at larve kan ophold inden for dens silken kokon for 2 år undlader yucca planter til at blomstre på grund af klimatiske grunde.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com