Zink vs messing

June 7

Messing har været en større komponent i metalbearbejdning i hele verden i tusinder af år. Det er fremstillet af en blanding af kobber og zink, ofte med mindre mængde af andre elementer til at styrke messing eller give det med andre egenskaber. Zink, på den anden side er et element i sin egen ret; en, der spiller en vigtig rolle i kommunikation og det menneskelige immunsystem. Både messing og zink har deres egen individuelle egenskaber, der bestemmer, hvornår de bruges bedst.

Fakta

Messing er en legering, sammensat af to elementer: to tredjedele kobber, en tredjedel zink. Dens egenskaber kommer fra kobber, zink og samspillet mellem de to elementer. Zink er udelukkende et element, hvilket betyder, at dens ejendomme kommer fra egenskaberne for zink alene. Messing er mere holdbare end zink, men også lettere at form; hvilket gør det perfekt til at lave redskaber og dele til møbler, såsom håndtag.

Kogepunkt

Zink på egen hånd har et smeltepunkt på 787 grader Fahrenheit (419 grader Celsius). Messing, på den anden side har en langt højere smeltepunkt af 1,652 grader Fahrenheit (900 grader Celsius). Dette er på grund af de stærke metallisk bånd mellem kobber og zink atomer, der udgør messing molekyler. Jo stærkere obligationer i et molekyle, jo højere temperatur skal være før de vil bryde og tillade metal til at blive flydende.

Korrosion

Messing korroderer på egen hånd men kan blandes med jern eller aluminium bliver modstandsdygtig over for korrosion. Zink, på den anden side er stærkt ætsende; med overfladen af zink reagerer med ilt til at danne en ligner aluminium oxidlag. Som beskytter dette oxidlag med aluminium, zink under det fra skade, hvilket betyder, at zink kan vare i århundreder uden yderligere skader på grund af korrosion.

Krakning

Messing er mere plastisk end zink, hvilket betyder at det kan være bøjet og formet lettere. Som et resultat, er messing mindre tilbøjelige til at fremhæve revner end zink på sine egne; der kan knække når de udsættes for pres, eller når bøjet. Men, i nærværelse af ammoniak, messing bliver mere modtagelige for revner på grund af samspillet mellem ammoniak og metal ændrer obligationer inde i messing.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com