Zone 9 vegetabilske plantning Guide

June 21

Zone 9 vegetabilske plantning Guide

Den amerikanske afdeling af landbrug plante hårdførhed Zone kort er en handy værktøj, der anvendes af gartnere til at bestemme hvad vil vokse i deres område. Kortet angiver hvad den laveste vinter temperatur vil være baseret på historiske optegnelser. Den tildeler hver zone en række; jo højere tal, jo varmere om vinteren. Dette giver til gengæld gartnere et generelt indtryk af om en plante vil overleve vinteren i et givet område.

Zone 9

Zone 9 af USDA kort dækker den sydlige U, Sørensen, der har forholdsvis milde vintre og lange vækstsæsoner. De fleste gartnere i zone 9 har to vækstsæsoner og kan dyrke tropiske planter. Tropiske områder i zone 9, som dem i Florida panhandle, vil gå gennem fugtige somre. Dem i Texas udholde en lang tør sæson. Varmefølsomme planter vil ikke vokse godt i sommermånederne. For køligere dele af zone 9, den sidste forår fryse opstår omkring februar 12, mens den første efteråret fryse opstår om December 12, giver gartnere 303 frost gratis dage til at arbejde med. Varmere dele af zone 9 har endnu færre fryse dage og en endnu længere havearbejde sæson.

Varme sæson

Grøntsager kan opdeles i to grupper: varm-sæson og cool sæson afgrøder. Varm-sæson grøntsager omfatter agurk, aubergine, grønne bønner, okra, løg, peberfrugt, kartofler, græskar, sommer squash, sydlige ærter, sukkermajs, sød kartoffel og tomat. Som en tommelfingerregel, plante det første parti af varme-sæson afgrøder i marts og det andet parti i juli.

Cool sæson

Cool sæson afgrøder tåle koldere temperaturer og generelt vil producere bitre smag produkter, hvis de udsættes for varme vejr. De kan ikke vokse godt i zone 9 og skal placeres i skygge områder i haven for at hjælpe med at holde overfladetemperatur. Cool sæson afgrøder omfatter rødbeder, broccoli, rosenkål, kål, gulerødder, blomkål, blade salat, sennep, grønne, vinter squash, engelsk ærter og majroer. De kan plantes i januar for en tidlig forår høsten og igen i oktober.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com