Zoysia vs. Centipede græs

March 16

Zoysia og centipede græs er god turf græs til varme klimaer. Zoysia er mere tolerante over for belastninger og kræver mere vedligeholdelse end tusindben.

Beskrivelse

Zoysia danner en tæt, ensartet tørv med stiv græs vinger. Tekstur varierer fra fin til grov, afhængigt af hvilke sorten er vokset.Tusindben er en grov tekstureret græs, der danner en tæt tørv. Den har korte oprejst gul-grønne græs vinger.

Kultur

Zoysia vokser bedst i fuld sol, men det vil tolerere nogle skygge. Det er etableret af stik, kviste eller sod. Der er ingen frø til zoysia.Tusindben også vokser bedst i fuld sol. Det kan tåle mindre skygge end zoysia. Det er etableret af frø, kviste, propper og sod.

Fordele

Zoysia er koldt og salt tolerant, samt skygge moderat tolerante. Dens tætte vækst reducerer oprettelsen af ukrudt.Tusindben er skygge tolerante, selv om ikke så tolerant som zoysia. Det er tørke tolerant og kræver lidt at ingen gødning. Det er ikke tilbøjelige til thatch opbygning.Da begge græsser er langsomt voksende, kræver de mindre slåning end andre typer af græstørv græsser.

Ulemper

Zoysia er en langsomt voksende græs græs, der er langsom til at tilbagesøge skade eller bære. Det er udsat for thatch opbygning. Zoysia kræver høje niveauer af gødning mindst tre gange et år, samt regelmæssig vanding.Tusindben tåler ikke mund trafik og er ikke salt tolerant. Det er modtagelige for vinteren dræber i perioder med meget lave temperaturer.

Sygdomme og skadedyr

Zoysia er påvirket af store patch og rust sygdomme, mens tusindben er tilbøjelige til at brune plaster. Begge er modtagelige for dollar spot.Billbugs er den primære pest problem på zoysia. Tusindben er angrebet af talrige skadedyr, herunder jorden perler, muldvarp fårekyllinger, spittlebugs, webworms og hvide larver. Begge er sårbare over for skader fra nematoder.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com